Voorbeelden uitstroom

Facilitaire dienstverlening

Facilitaire dienstverlening houdt in het helpen, organiseren en uitvoeren van logistieke en huishoudelijke taken zoals: bevoorrading, opslag en distributie van goederen, maaltijden verzorgen, wasserette, schoonmaken en onderhoud.

In bepaalde projecten in de dagbesteding wordt ook aan een deel van deze onderdelen gewerkt. Er zijn projecten waar cliënten meehelpen in de wasserij, taken hebben in de schoonmaak, in de huiskamer, in een verzorgingstehuis, koffie serveren aan bewoners e.d.

Meer:
Klik hier voor een filmpje over de werkzaamheden bij de Wasserij van Lage Hees

Groenvoorziening

Bij de groenvoorziening gaat het bijna altijd om buitenwerk. Cliënten helpen bij het onderhoud van tuinen en plantsoenen (grasmaaien, snoeien, harken, vegen, bloemen en groenten telen).  De activiteiten worden vaak op een vaste plek aangeboden bijvoorbeeld bij een zorgboerderij. Er zijn ook projecten waar ze met een busje naar verschillende werkplekken rijden om daar het groen te onderhouden.

Meer:
Klik hier voor een filmpje over Tuin en houtzagerij ASVZ
Klik hier voor een filmpje over Boerderij De Buytenhof
Klik hier voor een filmpje over ASVZ Piushave

Horeca

Er zijn verschillende soorten horecaprojecten. Er zijn projecten waar klanten van buitenaf komen om daar een kop koffie te drinken of te lunchen.
Ook zijn er projecten waar cliënten werken in de kantine van een bedrijf of instelling. De werkzaamheden zijn bijvoorbeeld: broodjes klaarmaken, soep bereiden, soep inschenken, tafels dekken, schoonmaakwerkzaamheden, kassawerk, serveren etc.

Meer:
Klik hier voor een filmpje over Horecaproject In de Roos
Klik hier voor een filmpje over De Koekfabriek (zit ook in Rotterdam)

Dierverzorging

Er zijn een aantal zorgboerderijen in de omgeving van Rotterdam waar dieren verzorgd worden. Het gaat hier dan om boerderijdieren zoals pony’s, koeien, schapen, geiten, kippen, eenden en konijnen.
De werkzaamheden bestaan uit stallen uitmesten, vegen, hokken schoonmaken, dieren eten geven etc. Soms wordt er ook een combinatie gemaakt met werken in de moestuin.

Meer:
Klik hier voor een filmpje over Zorgboerderij Zebrazorg

Detailhandel

Een aantal aanbieders van dagbesteding hebben een winkel. Hier worden cadeauartikelen verkocht. Verder zijn er projecten in bakkerswinkels, bouwmarkten, kringloopwinkels en in boerderijwinkels.

De werkzaamheden zijn bijvoorbeeld: spiegelen, vakkenvullen, schoonmaakwerkzaamheden, werken achter de kassa. Bij de bakkerswinkels werken de deelnemers ook mee aan de bereiding van de producten.

Meer:
Klik hier voor een filmpje over Bakker Vlinder
Klik hier voor een filmpje over Pameijer Print